Skip to main content

Açıklama

Yörenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olması nedeniyle, halk arasında tüketilen yiyeceklerin organik olmasına dikkat edilir.
Besin değeri yüksek ve lezzetli yemeklerin tüketilmesine ne son derece dikkat edilir. Atalardan kalma paylaşma geleneği devam etmekte olup, akşamları her haneden mutlaka bir kap yemek komşulara ya da yardıma muhtac; insanlara ikram edilir.

Hilvan’a has yöresel yemekler arasında Şanlıurfa yöre­ sinde Lebeni olarak da bilinen Şorbe Dev (ayran çorbası
), yeşil sebze karıştırılarak dövmeden yapılan Semsek, yöresel pancar bitkilerden yapılan katmer, Kısır, Çiğköf­ te, Yumurtalı Köfte, Mercimekli Köfte, közde pişirilen patlıcan ve biber ezmesinden yapılan Sögülme yer alır. İşkembeden yapılan Bumbar Dolması (Kelle), yörenin en bilinen ve en zahmetli yemeğidir. Bunların yanında, Ta­ vuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı ve yine Sarımsaklı Merci­ mekli Pilav olan Serbızer (altınbaş pilavı) bilinen yemek­ lerdendir. Yöreye has yapılan yumurtalı pestil kavurması ve şıllık da tatlılar arasında yerini almaktadır.

Keşfet

BAŞKAN
KURUMSAL
GÜNCEL
KENTE BAKIŞ
ALO 6812007

HİLVAN HALK MASASI

ALO 0414 681 2007

HİLVAN HALK MASASI


E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Keep: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Faks: 0 414 681 2035

© Copyright 2024 - Hilvan Belediyesi
Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.