Hilvan Belediyesi Karacurun Ormanında ilaçlama çalışması başlattı

Hilvan Karacurun Ormanında ağaç köklerine zarar verdiği tespit edilen böcek türlerine karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Karacurun Ormanında ağaçlara zarar verdiği tespit edilen böcek türlerine karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Ağaçları koruma amaçlı Hilvan Karacurun Ormanı’nda başlatılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Mevsim şartlarından dolayı ormanlık alanlarda zararlı böcek türlerinin artış gösterdiği bilgisi üzerine ağaçları olası tehlikelerden korumak amacıyla ‘Başkanımız Aslan Ali Bayık’ın talimatları doğrultusunda Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile ilçemiz karacurun ormanında doğaya zarar vermeyecek ilaç çeşitleriyle ilaçlama çalışması başlattık. İlçemize  görsel güzellik kazandıran  yeşil alanlarımızı korumak amacıyla  ilaçlama ve bakım çalışmalarımız programlı bir şekilde devam edecek.’ İfadelerine yer verdi.

HİLVAN BELEDİYESİ

Bağlar Mahallesi, İzollu Bozan Bey Caddesi No:20, 63900 Hilvan/Şanlıurfa