Hilvan Belediyesinde Çalışmalar Devam Ediyor

Hilvan Belediyesi, 2012 yılından beri başlattığı alt ve üt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'ın yıllardır kanayan yarası olan alt yapı sorunu başlatılan ve aralıksız devam eden çalışmalarla çözüme kavuştuğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

Bayık: Hilvan 1926 yılından beri ilçe olmuş ama 2009 öncesine kadar köy görünümündeydi. Şimdiye kadar ihmal edilmiş olan alt ve üst yapı sorunlarının çözüme kavuşması için göreve geldiğimiz 2009'dan beri çalışmalarımızı başlattık. Büyük bir sorun olan kanalizasyon alt yapısıyla beraber, yağmur drenajı ve açıkta akana atık suyu yerin altına çekerek toplamda 86 Km'lik bir altyapı çalışmamız oldu. Başlattığımız bu çalışmaların büyük oranı bitmiş durumdadır" dedi.

Altyapı çalışmalarının yapılmasıyla sorunların bitmediğini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, asıl sorunların bundan sonra başladığını söyledi.

Bayık " Mevsimsel olarak kış şartlarında sokaklarımız çamurdan geçilmiyordu. Yaz mevsiminde ise toz toprakla iç içe yaşıyorduk. Belediye olarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırdık ve Hilvan'ın tamamını kilitli parke taşı ile döşedik. Şimdiye dek 500.000 metrekaresini döşediğimiz kilitli parke taşı çalışmaları bitim noktasında 680.000 metrekareye ulaşacaktır. Daha önce kış şartlarında vatandaşın çizmelerle bile zor yürüdüğü sokaklar şimdi terlikle dolaşılabilinir duruma geldi. Zor şartlar altında yaşayan ilçe halkımız büyük bir sabır göstererek bize en büyük desteği çıktı. Kendilerine şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel hizmetleri Hilvan halkının ayaklarına getireceğiz. Bütün gayretimiz güzel bir Hilvan içindir" dedi.