Hilvan Cazibe Merkezine Haline Gelecek

Şanlıurfa'nın Hilvan , başlatılan ağaçlandırma çalışmalarıyla cazibe merkezi haline gelmeye aday.

Daha önce Atatürk Barajı suları altında kalan Gürgür (Bölücek) köyünde başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Mesire alanı olarak kullanılacak alanda ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Ağaç dikme programına Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile diğer daire amirleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, "Gürgür Köyü Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Projesini GAP İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokolle hayata geçirdik. Proje kapsamında Gürgür köyümüzde 150 dönümlük alanda önceki sene 5 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma yapılan bölgenin mesire alanı olarak kullanılabilmesi için ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Ağaçlandırma programına katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise "Önümüzdeki dönem içerisinde Cazibe merkezi haline getirilecek olan Gürgür' de daha kapsamlı bir mesire alanı oluşturacaklarını ve bununla ilgili şimdiden çalışmaların başlatıldığını söyledi.