30 Yıllık Tapu Sorunu Çözülüyor

Hilvan'da Bahçelievler Mahallesinde bulunan tapusuz 600 hane tapusuna kavuşuyor.

Tapuda tarla niteliği taşıyan ancak 30 yıldan beri üzerinde yapılaşmanın meydana geldiği 300 dönümlük arazi sahipleri belediyenin girişimleriyle hak sahiplerine tapularını vermeye hazırlanıyor.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, arazi sahibi Abdülkerim Çakmak ve Bahçelievler  Mahalle Muhtarı Halil Toprak , 30 yıldan beri devam eden tapu sonunu çözmek için yaklaşık 150 mahalle sakiniyle belediyeye ait konferans salonunda bir araya geldi.

300 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 600 hanenin inşa edildiğini ve bunların tapusuz olduğunu ancak bu sorunu ortadan kaldırmak için mahalle sakinleri ve hak sahipleriyle bir araya geldiğini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık:

" Bahçelievler mahallemizde ikamet eden yaklaşık 600 mahalle sakini 30 yıldan beri tapusuz olarak evlerinde oturmaktaydılar. Belediye olarak mahalle sakinlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda herkes tapusuna kavuşacaktır" dedi.

Arazi sahibi Abdülkerim Çakmak :

Arazi sahibi olarak, mahalle sakinlerinin tapularını alabilmeleri için üstüme düşen ne varsa yapacağım. Bu konuda büyük bir fedakarlık gösteren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Toprak'da arazi sahibi ve belediye başkanının fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.