MEYDAN'da Aslan Ali Bayık

Kurban Bayramı sebebiyle Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesi halkla bir araya gelerek bayramlaştı.

Hilvan Belediye Çay Bahçesinde öğleden sonra başlayan bayramlaşmada Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti ilçe başkanı Hanif Düzme ile kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşmanın asıl dikkat çeken yönü, düşmanı kıskandıracak tabloların ortaya çıkması oldu. Farklı siyasi partilerin de katıldığı bayramlaşma da herkes el sıkarak birbirlerinin bayramını kutladı.

Yaklaşık 1 saat süren bayramlaşma da konuşan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, barış mesajları vererek bayramların sevgi ve dostluğun pekiştirildiği özel günler olduğunu ifade etti.

Bayık " Bizler ne kadar birbirimize yakın olursak o kadar dost oluruz ve o kadar huzurlu oluruz. Yanı başımızdaki Irak ve Suriye bunun en somut örneğidir. Özellikle Suriye'deki iç çatışmalarda "Allahu Ekber" diyen iki taraf birbirini katlediyor. Akan kan Müslümanların kanıdır. Müslüman kardeşlerimizin akan kanının durması için dua edelim ve barışın gelmesi için elimizden geleni yapalım.  Barışın olmadığı yerde yaşam olmaz"dedi.

Tatlı ve içeceklerin ikram edildiği bayramlaşma sonunda Hilvan'da başlatılan halka oluşturma geleneği devam etti. Yönetici ve halkın oluşturduğu halka geleneğiyle herkes birbiriyle bayramlaştı.