Atık Su Tesisi Çalışmalarına Başlandı

Hilvan Belediyesi, Çimdelli mahallesinde atık su tesisi çalışmalarına başlayarak ilçenin kanayan yaralarından birini daha çözüme kavuşturuyor.

Hilvan Belediyesi tarafından başlatılan ve bir süre önce ihale edilen atık su tesisinin uygulama aşamasına geçildi. İlçenin atık su akarı istikametinde bulunan Çimdelli Mahallesinde atık suların  ihale edilen atık su tesisi projesinin uygulama safhasına geçilerek ilgili çalışmalar başlatıldı.

30 dönüm alan üzerinde kurulacak olan atık su tesisinin yapılacağı alanda inceleme yapan belediye başkanı Aslan Ali Bayık, uygulama aşamasına gelen proje hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:

Bayık, "Uzun yıllardan beri, Hilvan'ın atık su akarı istikametinde yer alan Çimdelli Mahallemizde, çevre sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar yaşanmaktaydı. Islah çalışmaları yapılıp kuru dere ismiyle anılan ve atık sularla beraber işleyen su yatağının bitim noktasına yakın yaşayan Çimdelli Mahallesi sakinlerinin sağlığını tehdit eden atık suların yarattığı tehdidi ortadan kaldırmak için belediye olarak ilgili çalışmalara başladık. Öncesinde kısmen yeraltına çekilen atık suyla ilgili altyapının geri kalan kısmını da yer altına çekip atık su tesisimizin inşaatına başlıyoruz. Böylelikle mahalle sakinleri , özellikle yaz sıcaklarında büyük rahatsızlık duydukları sorunu da bitirmiş olacağız. İnşaat ihalesi tamamlanan projemiz önümüzdeki günlerde sona erecek" dedi.

Çimdelli'de başlatılan çalışmaların olumlu yönde sonuçlanacağını ifade eden mahalle muhtarı Abdülvahap Güzel, " Yaz sıcaklarında kokudan geçilmiyordu. Sağlığımızı çok ciddi tehditler altına alan atık sular, belediye tarafından yapılacak atık su tesisiyle son bulacak. Sorunumuzla ilgilenen ve çözüme kavuşturan belediye başkanımıza ve çalışanlara teşekkür ederim" dedi.