Halkla Buluşma ve Bütünleşme Günleri

Hilvan'da mahalle ve köylerde düzenlenen buluşma ve bütünleşme iftar yemeklerinde Kaymakam Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, iftar sonrasında mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunları dinlediler.

Hilvan'da devam eden geleneksel iftar yemekleri, idareci ve halkı bir araya getirmeye devam ediyor. Atatürk parkında günlük düzenlenen iftar yemeklerinin dışında Yeni Mahalle, Karacurun, Bağlar, Bahçelievler Mahalleleri ile Gölcük Köyünde düzenlenen bütünleşme iftar programlarında Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, program sonrasında köy usulü odalarda halka bir araya gelerek sorunları dinliyor ve birlikte koordineli bir çalışmayla çözüm üretiyorlar.

Köy ve mahalle sakinlerinin birebir görüşüp anlattıkları sorunlarına çözüm beklerken, Sezer ve Bayık, kendilerine iletilen sorunları çözmek için çabalıyor.

Özellikle köylerde toplulaştırma, altyapı ve içme suyu sorunları ön plana çıkarken ilçe merkezinde de benzer sorunların dile getirildiği hal buluşmalarında konuşan Kaymakam Uğur Sezer " Hilvan'ın bütün köylerinde devam eden bir çalışma var. Gerek altyapı ve gerekse de içme suyu ile ilgili sorunlar bir bir çözüme kavuşturuluyor. Bunun yanı sıra eğitimde de sorunsuz bir yıla hazırlanıyoruz" dedi.

Halkın içinde halkın sorunlarını dinleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise konuyla ilgili şöyle konuştu:

" Hilvan'da uzun yıllardan beri süre gelen sorunların farkındayız. Altyapıdaki eksikleri ve özellikle de içme suyu ile ilgili olan sorunlar bitiyor. Önümüzdeki günlerde ilçe merkezinde bu konular tamamen çözüm noktasına kavuşuyor.. Sürdürülen çalışmaların sonuna geldik sayılır. 2012 yılından beri başlayan çalışmaların yaklaşık yüzde seksenlik dilimi bitmiş durumdadır. Önümüzdeki birkaç gün içersinde çalışmaların geri kalanı da bitecektir. İlçe merkezinin dışında içme suyu vereceğimiz köylerin sayısı yirmiye yakın oldu. Gelebilecek talepler karşısında çalışmaları başlatmaya hazırız" dedi.