Toplulaştırma Sorununu Hilvan'da Masaya Yatırıldı

Hilvan'da yaşanan toplulaştırma sorununun bir an önce çözüme kavuşması için Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli Hilvan'da köy muhtarları ile bir araya geldi.

Hilvan Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer,Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Tarım Reform Genel Müdürü Gürsel Küsek, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Mahmut Ökten, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, çiftçilerin ve köylerde yaşanan toplulaştırma ve altyapı ile ilgili sorunlarını dinledi.

Soru cevap niteliğinde devam eden toplantıda salonu dolduran muhtarlar, toplulaştırma ile ilgili mevcut olan ve halen devam eden sorunlarının yanı sıra köylerindeki altyapı ve özellikle de kanalizasyon ile ilgili olarak sorunlarını dile getirdiler.

Sorunları dinleyen yetkililer daha sonra kendilerine iletilen sorunların çözülmesi için ilgili birimlere talimat verdiler.

Yapılan toplantının ardından Hilvan Belediyesine geçen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli'ye Belediye Başkanı Aslan Ali Bayım Tarafından üzerinde " Hilvan'a yaptığınız hizmet ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz" yazılı plaket verildi.

Hilvan Belediyesinde gündemle ilgili açıklamada bulunan Şelli şöyle konuştu:

" Muhtarlarımızla yaptığımız değerlendirme toplantısında, Tarım Bakanlığımızın Hilvan İlçemizde bugüne kadar yürütmüş olduğu çalışmalarla ilgili olarak, öneri ve eleştirilerini bizzat kendilerinden aldık. Yaşanan sorun ve sıkıntıların çözülmesi noktasında da bakanlığımın bünyesindeki ilgili birimlere gereken talimatları verdik" dedi.

Şelli, 2011 yılından önce gerçek üretim yapmış olan çiftçilerimizin ödenmemiş tarımsal desteklemeleri ile ilgili son aşamaya geldik diyerek pamuk desteklemelerinin bayram öncesi ödeneceğini müjdeledi.

Hilvan'da yapılan toplulaştırma toplantısının ardından bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Daha önce Hilvan Toprak Mahsulleri Ofisi alımları yapmıyordu. Alımların yapılmaması nedeniyle  çiftçilerimiz çevre ilçelere veya ile gitmek zorunda kalıyordu. Sayın Müsteşar yardımcımızın katkılarıyla ilçemizdeki çiftçiler kendi ürünlerini Hilvan Toprak Mahsulleri Ofisine satabilmektedirler. Çiftçilerimizi bu sıkıntıdan kurtardığı için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarlarla yapılan değerlendirme toplantısının ardından Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, köy muhtarlarını iftar yemeği için evinde ağırladı.