Bayık Kadın Kültür Merkezini Ziyaret Etti‏

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe genelinde eğitim kurumlarına yaptığı ziyaretleri çerçevesinde Hilvan Kadın Kültür Merkezini ziyaret etti.

Dikiş, Kuaförlük ve Bilgisayar Kurslarının verildiği kültür merkezindeki kursiyerlerle bir araya gelen Bayık, ilgili birim hocalarından kurslar hakkında bilgi aldı.

Her fırsatta kadının toplumdaki yerini dile getiren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Günümüz dünyasındaki modern ve ilerici ülkelere baktığımızda, o ülkenin temel taşlarında kadınları görüyoruz. Kadınlar kimi zaman kalkınmanın öncüsü kimi zaman da öncülerin arkasındaki en büyük destekçileri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle okuryazar seviyesinin yüksek olduğu ülkeler, bölgeler ve hatta küçük yerleşim birimleri bile kalkınmada ilerlemede önemli adımlar atmaktadırlar" dedi.

İlçe genelinde kadınlara ve genç kızlara yönelik önemli adımların atıldığını kaydeden Bayık ,  " İlçemizdeki tek kadın kültür merkezi artan nüfusa göre yetersiz kalmaktadır. Diğer kadınlarımızın da istifade etmeleri için ikinci bir kültür merkezini açma çalışmalarını yürütmekteyiz. Hatta bunlardan birini hazır hale getirdik. Çok Amaçlı Toplum Merkezi olarak adlandırılan ÇATOM ilçemizde hizmet vermeye başladı. Japon Büyükelçiliği tarafından hibe programına alınan ve yapımı tamamlanan ÇATOM binasında farklı mesleki dallarda eğitim vermeye başladı. Kısa zaman içerisinde kadınlarımız ve genç kızlarımız burada farklı mesleklerde eğitim görüp kendi işini kurma yoluna gidecektir" dedi.

Belediye Başkanının ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren kursiyer ve birim hocaları, kültür merkezinde ihtiyaç duydukları eksikliklerini liste halinde Aslan Ali Bayık' verip destek istediler. Sert geçen mevsim şartlarından şikâyetçi olan kursiyerler kültür merkezine bir klima alınmasını talep ettiler. Bayık istekleri geri çevirmedi ve kültür merkezine bir klima hediye etti. Bunun yanında eğitim araç ve gereçlerinin tamamlanması için de çalışmalar başlattı.