Çalışmalar Sona Doğru Yaklaşıyor

Hilvan Belediyesi tarafından başlatılan içme suyu şebeke yenilenmesi projesi kapsamında Atatürk Baraj göletinden içme suyunu taşıyacak olan 18 Km'lik isale hattı çalışmaları sona doğru yaklaşıyor.

Hilvan'ın tamamının ve beraberinde 17 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu çalışmalarının bir diğer ayağı olan Hilvan'ın en yüksek rakımlı noktası olan Kaplan Tepe'de yapılan 3 bin tonluk su deposunun inşaat aşaması da son safhaya geldi.

Önümüzdeki günlerde bitimi tamamlanması ve hizmete girmesi beklenen  içme suyu projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık" Belediyecilikte en zoru başarmak için kolları sıvadık. Teknik ekiple beraber büyük br özveriyle yürüttüğümüz çalışmaların genelinde bitiş noktasına doğru yaklaşıyoruz. Bunların içinde en önemlisi tartışmasız içme suyu sorunuydu ve Allah'ın izniyle onu da bitiriyoruz. İlçeye içme suyunu taşıyacak olan 18 Km'lik isale hattımız suyun kaynağına ulaştı. İnşallah kısa bir zaman içerisinde ilçemize suyu verip halkımızı en büyük sıkıntıdan kurtarmış olacağız. Atatürk Baraj Göletinden Uluyazı mevkiinde Hilvan'a su taşıyacak olan isale hattına ait boruların yeraltına döşeme çalışmaları sona doğru yaklaşırken buna paralel devam eden ve önümüzdeki 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 3 bin tonluk su deposunun yapım inşaatının da sonuna doğru geldik "dedi.

Çalışmaları sıkı bir şekilde takip eden Bayık" Şimdiye kadar büyük sabır gösteren Hilvanlı hemşerilerime içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.