Belediyeden Yeni Yol Atağı

Hilvan Belediyesi, şehir içindeki ara sokaklarda trafiği rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Yeni Mahalle de yeni bir sokak açtı.

Özellikle eğitim güzergâhının rahatlaması için ve olası kazalara engel olmak amacıyla yeni açılan yol, birçok köyden taşımalı eğitim için ilçeye gelen öğrencilerin yol güvenliğini sağlamakla beraber Yeni Mahalle ile Meslek Yüksek Okulu ve Hilvan Lisesi arasında da önemli bir konuma sahip.

Yeni Mahallede sürdürülen üst yapı çalışmalarıyla birlikte açılan yeni yolun önemine değinen Yeni Mahalle Muhtarı Selim Solcetutan belediyenin mahallede yaptıkları çalışmalardan sonra mahallenin rahatladığını ifade ederek belediye başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür etti.

Yeni Mahalle Muhtarı Selim Solcetutan daha önceleri buranın boş tarla olduğunu ve mahallenin toz toprak içinde olduğunu söyleyerek " Eskiden buraları çamurdu. Belediyemizin girişimleri ile alt yapısı tamamlanan mahallemizde üst yapı çalışmaları da bitti. Yaptıkları çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarı ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi veren belediye başkanı Aslan Ali Bayık " Yeni mahallemiz nüfus yoğunluğu olan bir mahallemizdir. Hilvan Meslek Yüksekokulu, Hilvan Lisesi ve Bir ilköğretim okuluyla bağlantı sağlayacak olan yeni mahalle içindeki trafik akışını rahatlattı. Yeni açılan yol mahallede bir nevi çevre yolu görevini görmektedir. Bundan sonraki çalışmalarımızı da bu yönde geliştireceğiz" diyen Bayık" Hilvan halkı her şeyin en güzeline layıktır. Halkımıza imkanlar dahilinde her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.