Vali Celalettin Güvenç Hilvan'da İncelemelerde Bulundu

İlk olarak Hilvan İlçesinin Yeni Mahalle semtinde incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç'e, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.

Güvenç, Yeni Mahallede bulunan Hacı Mehmet Selim camiinde öğle namazını kıldıktan sonra çıkışta vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Çevre düzenlemesi yapılan parkta bir açıklama yapan Vali Güvenç, "Bu gün burada hem ziyaretlerde hem de kutlu doğum etkinliklerine katılmak üzere Hilvan'ımızdayız. Bu vesileyle de İlçe Belediye Başkanımızın İlçemizde yaptıkları hizmetleri yerinde gördük" dedi.

Hilvan'da bir buçuk yıldır Belediye Hizmetleri bakımından sessiz bir devrim gerçekleştiğini ifade eden Vali Celalettin Güvenç, belediye hizmetlerinin en zor kısmının altyapı hizmetleri olduğunu söyleyerek, "Bunlar görünmez hizmetlerdir. Parayı yerin altına gömersiniz. Hilvan gerçekten çağdaş kent nasıl olursa o altyapılara kavuşuyor. Önce asırlık su sorununu çözmek üzere DSİ'ye kaynak sağladık. İsale hattı ihalesi yaptık. Arkasından Hilvan'ın mevcut içme suyu şebekesi çok eski olduğu için yüzde 65 oranında kaçak vardı. Bu kaçağın önlenmesi için müteahhidimiz çalışıyor. Aynı zaman da şehirlerin olmazsa olmazı olan kanalizasyon içinde 85 km'lik kanalizasyon altyapı çalışmaları son hızıyla devam ediyor" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vali Güvenç, yer altı çalışmalarının ardından yolun da imar edilme gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade ederek, "Su ve kanalizasyonu yaptığınız zaman yeni bir şey çıkıyor karşınıza yolu da imar etmeniz, halkımızı çamurdan kurtarmanız gerekiyor. Bu anlamda da Belediye Başkanımızın 680 bin metre kare Hilvan'ımızın sokaklarını ve sokak aralarını bile kilit parke taşı ile döşeyecek. Bunun 280 bin metre karelik kısmını ihale etti. Biraz önce gezdiğimiz yollarda birinci sınıf parke taşı döşenmeye başladı. Hilvan'ın makus kaderi değişiyor" dedi.

Yapılan Çevre düzenlemeleri ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, "İlçemizde 30-40 yıllık sorunlarımız mevcut. İçme suyu, Kanalizasyon, altyapı ile ilgili Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin desteğiyle Belediyemizin gayretli çalışması sonucu bu alt yapıyı bitirdik. Bu günde gezerek gördüğümüz kilit parke taşlarının bitmiş olduğunu ve Hilvan'ın çamurdan kurtulmuş olduğunu gördük. 680 bin metre kare kilit parke taşı döşenerek, ilçenin en büyük sorunu olan içme suyu ve kanalizasyondan sonra yol sorunumuzu da çözmüş olacağız" dedi.

Hilvan İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise alt yapısı ve parke taşı yeni döşedikleri bir mahallede incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Burası Hilvan İlçemizin Yeni Mahallesi su şebekesi, kanalizasyon şebekesini bitirdiğimiz yerlerin kilit parke taşı ile döşüyoruz. Hedefimiz 680 bin metre kare kilit parke taşı döşemek. Bu konuda bizde yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz sürekli yanımızda destek veriyor bizlere kendisine Hilvan Halkı adına teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum" dedi.