Bayık 4 Yıllık Belediye Hizmetlerini Anlattı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Ak Parti Şanlıurfa İl Danış Meclisinde 4 yıllık belediye hizmetlerini anlattı.

Nisan ayı danışma meclisi toplantısında söz alan Bayık, salondaki kalabalık partililere 2009 yılından bu yana Hilvan'da hizmetin ve değişimin yüzünü slayt sunumuyla yaptı. Salondan bulunan Şanlıurfa AK parti Milletvekilleri, Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, A.Emin Önen, Yahya Akman, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal ve Şanlıurfa İl Teşkilatı Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile partililer tarafından büyük beğeni alan çalışmalarla ilgili olarak Bayık'ı kutladılar.

Danışma meclisinin basına açık kısmında konuşan Milletvekili Yahya Akman Türkiye'de barış sürecinin önemine değindi. A.Emin Önen ise Türkiye'nin gündeminde olan "Başkanlık" sistemini anlattı.

Ardından söz alan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'ın kanayan yaralarını sardıklarını ve sağlıklı, güzel günlerin Hilvan'ı beklediklerini söyledi.

Bayık" 29 Mart 2009'da göreve geldiğimizden bu yana ilçede büyük sorun teşkil eden ve her manada olumsuz etkiler bırakan içme suyu ile başlayan altyapı sorunlarına kökten çözüm getirdik. 110 km içme suyu şebeke yenilenmesi, 86 km kanalizasyon, 17 km. yağmur drenajı ve 18 km isale hattı projelerini hayata geçirdik. Bu projelerden içme suyu şebeke yenilenme çalışmalarının ortalama %65 lik kısmı bitmiş durumdadır" dedi.

Hilvan'ın belediyecilik anlamında şimdiye kadar çok ihmal edildiğinin altını çizen Bayık" Bunlar bizim asli görevlerimizdir. Ancak şimdiye kadar yapılmaması ilçeyi sosyal, ekonomik ve eğitim bakımından önemli ölçüde geride bırakmıştır. Biz sadece bu görevlerimizin bilinciyle hareket edip yapılması gerekeni yaptık. Bunların dışında sosyal belediyecilik anlayışını da kendimize hedef seçtik. Hilvan'ın kendi kabuğunu kırması için ve farklı coğrafyalardaki sosyal yapılarla tanışması için ilk olarak Bursa'nın merkez ilçesi olan Yıldırım ile İstanbul Bağcılar belediyesi ile kardeş belediye olduk" dedi

Sosyal belediyecilik alanlarında diğer hizmetleri anlatan Bayık, özellikle kadın eğitimine önem verdiklerini dile getirdi. Bu konudaki çalışmalarından bahseden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Hilvan'da kadınlara yönelik eğitim merkezini açtık. Mevcut kadın kültür merkezleri ile halı ve biçki dikiş kurslarına araç gereç konusunda maddi destek sağladık" dedi.

Bayık, ilçedeki toplumsal hizmetler veren mekanlarında inşaat yapım aşamasına destek verdiklerini sözlerine ekledi.