Altyapı Çalışmalarımız Bağlar Mahallesinde Devam Ediyor

Hilvan belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İlçenin tamamını kapsayan içme suyu şebeke yenileme çalışmaları, kanalizasyon ve kilitli taş çalışmaları Yeni Mahalle, Bahçelievler ve Bağlar Mahallesinde sürüyor.

Kanalizasyon, içme suyu şebeke yenileme ve yeni abone bağlantı çalışmalarının bittiği bölgelere kilitli parke taşı döşeniyor.

Yapılan çalışmaları sürekli yerinde izleyen ve inceleme yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, çalışmaların devam ettiğini ve kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bayık " En büyük sorunumuz olan içme suyu sorununu çözmek için başta 57 yıllık şebekelerin değişmesi gerekiyordu. Mevcut şebeke ihtiyaca cevap verecek durumda olmadığı için uzun çabalarımız sonucu şebeke yenileme çalışmasına başladık. Şuan 110 kilometrelik su şebekesinin %65 ini bitirmiş durumdayız. Bahçelievler, Yeni Mahalle ve Bağlar Mahallesinde ana arterlerde çalışmalar devam ediyor" dedi.

Altyapıda sorunsuz bir Hilvan hedeflediklerini sözlerine ekleyen Bayık " 86 km lik kanalizasyon çalışmalarımız şuan da üç mahallemizde devam ediyor. Yenilenen şebekeyle beraber yeni ve düzenli aboneler bağlanıyor" dedi.

Hilvan'da baştan aşağı bir yenileme çalışması içinde olduklarını ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Alt yapı çalışmaları bittikten sonra, ilçenin yaklaşık %80 oranını kapsayacak şekilde planladığımız ve şuan 7 trilyona mal olan kilitli parke taşı projemizi genişleterek ilçenin tamamına döşeme kararı aldık, ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Alt yapı çalışmalarının bittiği ve kilitli pare taşının döşendiği bölgelerde yaşayan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.