Faruk Çelik Hilvan'da Toplu Açılış Törenine Katıldı

Hilvan tarihinde bir ilk yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Hilvan'da temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

Temel atma ve toplu açılış törenleri için Hilvan'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik " Hilvanlılar dürüst temiz insanlardır" dedi.

Hilvan'da yapımı tamamlanan tesis ve temeli atılacak yeni tesisler için Hilvan'a gelen Çelik halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Hilvan Meslek Yüksek Okulunun yeni bina yapımı için İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda imza törenine katılan Çelik ardından 100. Yıl Meydanında kendini bekleyen kalabalığın arasına girerek kendileriyle sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Hilvan Lisesi kompleksi içinde 100 erkek ve 100 kız olmak üzere toplam 200 kişilik yurdun temelinin atılması için tören alanına Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı A. Yusuf Eğilmez, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı DR. A.Eşref Fakıbaba ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile AK Parti ilçe teşkilatı katıldı.

Binlerce kişinin tören için bir araya geldiği alanda konuşan Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 2009 yılından bu yana belediyenin alt ve üst yapı çalışmalarından bahsetti. Bayık Hilvan'a yapılan yatırımların yerini bulduğu ve bunun devamını geleceğini söyledi.

Milletvekili Kasım Gülpınar yaptığı konuşmada inanç, azimle ve birliktelikle hareket etmenin önemine değindi. Açılışını gerçekleştirmek ve temel atmak için alanda bulunan Bakan Çelik " Hilvanlılar dürüst temiz insanlardır. Kavgaya gürültüye asla izin vermemişlerdir" dedi. Ardından 200 kişilik yurdun temeli için düğmeye basıldı.

Bakan Çelik düzenlenen törenin ardından Hilvan Belediyesinin yeni makine ikmal parkı ile sosyal ve kültürel tesislerinin açılışını yaptı. Hilvan Belediyensin genişletilmiş makine ve ikmal parkını çok beğenen Faruk Çelik belediye başkanı Aslan Ali Bayık'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Ardından Kaymakamlığını ve Hilvan Belediyesini ziyarete etti. Belediye başkanı tarafından Faruk Çelik'e Fahri Hemşehrilik beratı verildi. Çelik, Hilvanlılar ile hemşeri olmaktan gurur duyduğunu ve bu beratın çok anlamlı olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Çelik ziyaret ettiği Ak Parti ilçe teşkilatının ardından Hilvan'dan ayrıldı.