Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarına Başladık

İlçe genelinde sıkıntı çekilen ve yetersiz olan kanalizasyon alt yapı çalışmaları başladı.

Hilvan'da eskiyen, çürüyen ve yetersiz kalan yerlerin dışında imara açılan yeni alanlarda kanalizasyon ve yağmur drenaj hattı çalışmaları başladı.

Uzun zamandan beri üzerinde çalışılan proje ihale edildikten sonra Yeni Mahallede başladı. İçme suyu şebekesiyle beraber yürütülecek olan kanalizasyon ve yağmur drenaj hattı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bayık "  Şimdiye kadar en büyük sorun olan altyapı çalışmalarımız 2012 yılının başından beri devam etmektedir. İçme suyu şebekesiyle başladığımız çalışmalar ihtiyaç duyulan alanlarda yağmur drenaj hattı ve kanalizasyon altyapı çalışmalarıyla devam ediyor. Kısa bir süre önce ihale ettiğimiz ve 7 milyon TL'ye mal olan toplam 85 bin metrelik kanalizasyon şebekesi yenileniyor. Teknik elemanlarımızın kontrolünde yapılan yenileme çalışmalarını en kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle Hilvan'da altyapı sorunu kalmayacağı gibi çalışmaların bittiği noktalarda da kilitli taş döşenecektir".

Bayık " Hilvan 1926 yılında ilçe olmasına rağmen şimdiye kadar herhangi bir proje gerçekleşmemiştir. 29 Mart 2009 'da göreve geldikten sonra en büyük sorun olan içme suyu sorunu bitirmek üzere proje hazırladık ve şuan ilgili çalışmalar devam ediyor. Ondan sonra da kanalizasyon projesini hazırladık. Bugün itibarı çalışmalara başladık. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir. Hilvan'a hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.