Belediyeden Engellilere Moral Gecesi

Hilvan Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler münasebetiyle Hilvan'daki engellilere moral gecesi düzenledi.

Belediye tarafından düzenlenen geceye engelli vatandaşlar ve aileleri davet edildi.

Engelliler için düzenlenen geceye Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Engelliler Derneği Şube Başkanı Ömer Faruk Köylü, Şanlıurfa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık ve belediye meclis üyeleri katıldı. Yüzlerce engelli ve ailenin katıldığı moral gecesine ev sahipliği yapan Hilvan Belediye Başkanı selamlama konuşmasını Türkçe ve Kürtçe olarak yaptı.

Bayık " İnsanlar yaşamı boyunca önüne çıkan engelleri aşmadıkça hayatın anlamı kalmaz. Engeller aşıldıkça hayat güzelleşir ve anlam kazanır. Hiçbirimizin yarına sağlam bir şekilde kavuşma garantisi yoktur. Bu sebeple hepimiz birer engelli adayıyız. Bedenen engel olunsa dahi eminim en güzel düşüncelerin yaratıcıları sizlersiniz. Hayatı birlikte güzel kılmak adına her zaman yanınızda ve beraberiz" dedi.

Gecede konuşan Hilvan KaymakamıUğur Sezer " Engelliler için bugün sembolik bir gündür. Engelli vatandaşlarımız için yılın bir günü değil her günü devletimiz sizlerin yanında ve sizlerin hizmetkârıdır. Engelli vatandaşlarımız yoktur. Bunun için her zaman birlik ve beraberlik içinde zihinlerimizdeki engellerimizi kaldıralım" dedi.

Türkçe ve Kürtçe müziklerin söylendiği geceye Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık engelliler vatandaşlar ve aileleriyle davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Gecenin sonunda Hilvan Engelliler Derneği şube başkanı Ömer Faruk Köylü belediye başkanına kaymakama ve Şanlıurfa Engelliler Derneği Başkanına desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.