Emniyet Müdürlüğünden Hilvanlı Kadınlara Gezi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nce hayata geçirilen ''İlk Adımda Dost Eli'' projesi kapsamında Hilvan kadın kültür merkezleri ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) kursiyerlerine Şanlıurfa kent merkezi gezdirildi.

Hilvan Kadınlarını Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneğinin ( HİLKAD) işbirliği ile organize edilen gezi kapsamında sabah saatlerinde Hilvan ilçe merkezinden alınan yaklaşık 90 kadın Şanlıurfa'ya gitti. İlk olarak Eyüp Peygamber Makamını ziyaretinin ardından kutsal mekân olan Balıklı gölü ziyaret ettiler.

Hilvan Kadın Kültür Merkezi, ÇATOM kursiyerleri ve HİLKAD üyeleriyle birlikte yapılan gezi dâhilinde Balıklı göle yapılan gezinin ardından Halepli Bahçe Mozaiklerini gezdi. Şanlıurfa Emniyet Müdür misafirleri olarak polis evinde verilen yemeğe katılan Hilvanlı kadınlar daha sonra emniyet teşkilatının bilinçlendirme amacıyla düzenlediği slâyt gösterini izledi.

Yapılan gezinin ardından Urfa City alışveriş merkezini gezen kadınlar sinemaya giderek yeni vizyona giren Çanakkale filmini izlediler.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi organizasyonuna katılan HİLKAD yönetim kurulu başkanı Fatma Bayık ve başkan yardımcısı Hülya Kaymaz geziden çok memnun kaldıklarını ve geziye katılan birçok bayanın ilk defa Şanlıurfa'da tarihi mekânları gezme fırsatını elde ettiklerini söyledi.

HİLKAD yönetim kurulu başkanı Fatma Bayık " Sayın Valimize ve sayın emniyet müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Maalesef yaşadığımız toplum içinde kadına yeterince ve hak ettiği değer verilmiyor. Hayatlarında ilk defa güzel Urfa'mızın tarihi mekânlarını görmüş oldular. Yine aynı şekilde sinema ismini sadece televizyonlarda duyan kadınlarımız bugün sinemayla tanışma fırsatını buldular" dedi.

HİLKAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Hülya Kaymaz " Yaşadığımız coğrafya üzerinde kadınlarımız her zaman ikinci plana atılmıştır. Ama son zamanlarda hükümetimizin kadınlara yönelik başlattığı çalışmalar neticesinde kadınlarımız artık toplum içinde fark edilip değer almaya başladı. Bunu eğitimden sosyal yaşama kadar hemen hemen her alanda fark edebiliyoruz. Bugün yapılan gezide orta yaşta birçok kadın kardeşimiz ilk defa geziye katılmış oldu. Toplum içerisinde sosyal dengeyi ve sosyal yaşamı sağlamak açısından çok önemlidir. Emeği geçen ve katı sağlayan herkese derneğimiz ve bütün kadınlar adına teşekkür ediyorum" dedi.