Belediyede Sosyal Denge Sözleşmesi

Hilvan Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında Sosyal Denge sözleşmesi imzalandı.

Hilvan Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında bir süre önce başlatılan diyaloglar karşılıklı imzalarla son buldu.

Belediyede çalışan memurlar adına yapılan toplu iş sözleşmesini Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık yaptı.

Yapılan imza törenine Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, BEM-BİR-SEN Şanlıurfa Şubesi başkanı M. Hanefi Polat ile belediye yazı işleri müdürü Fuat Baylan ve birim müdürleri ile memur personel katıldı.

Sözleşme ile birlikte Hilvan Belediyesinde görev yapan kamu çalışanlarının aylık gelirlerine ek yapılmasının dışında çeşitli sosyal haklara da sahip oldular. Karşılıklı yapılan imza töreninde konuşan BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Hanefi Polat, kamu çalışanlarının çeşitli sosyal haklara sahip olması gerektiğini ve buna paralel olarak sosyal dengenin sağlanması amacıyla da aylık gelirlerine ek katkı sağlanması gerektiğini ifade etti. Polat duyarlılıklarından dolayı Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür ederek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Sosyal Denge Sözleşmesini imzalayan Bayık, "Belediyemizin bünyesinde çalışan personelin çalışmalarının karşılığını alması, emeklerinin karşılığının alması en doğal haklarıdır. Bu vesileyle BEM-BİR-SEN ile yaptığımız sözleşme hayırlı olsun" dedi.

Hilvan Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmesinde başkan yardımcısı, müdür ve müdürü vekiline %38 diğer personele ise %22 oranında zam yapıldı.