Yıldırım'dan Hilvan'a Kardeşlik Eli

Bursa'nın Merkez ilçe Yıldırım Belediyesi kardeş belediye olan Hilvan Belediyesine kardeşlik eli uzatıldı. Yıldırım Belediyesi Kardeş Belediyesine SAHNE TIR hediye etti.

Geçtiğimiz sene içerisinde iki belediyenin Bursa'nın Merkez ilçe belediyesi olan Yıldırım Belediyesi ile Hilvan Belediyesi aldıkları meclis kararıyla kardeş belediye seçilmişti. Bu süre zarfında her iki belediye karşılıklı olarak birbirlerine çeşitli ziyaretlerde bulunarak kardeşliklerini bir adım daha ileriye götürdüler.

Yıldırım Belediyesi bir önceki gün kardeş belediye olan Hilvan Belediyesine "Sahne Tır" hediye ederek kardeşliklerini pekiştirdi. Çok amaçlı kullanıma uygun olarak imal edilen "Sahne Tır"'ı Yıldırım Belediye Başkanı eğitimci yazar Özgen Keskin, Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas ve belediye meclis üyeleri Feridun Özyüksel eşleriyle birlikte Hilvan'ı ziyaret ederek aracı Hilvan Belediyesine teslim etti.

Hilvan Belediyesi önünde yapılan davullu zurnalı törenle "Sahne Tır"ın açılışı yapıldı. Açılış törenine yüzlerce vatandaş ,AK Parti ilçe Başkanı, sivil toplum örgütleri temsilcilileri ve  muhtarlar katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " İlk olarak başka bir belediye ile kardeş belediye oldu. Kardeş olduğumuz belediye ile çok sıcak ilişkilerimiz var. Belediye başkanı ve meclis üyeleri Hilvan'ı ziyaret etmişlerdi. Bu ziyaretleri sırasında tespit ettikleri sosyal ve kültürel alanlarda kullanılmak üzere bir aracımızın olmadığını gözetlemişler. Bunun neticesinde de ilçemizin hizmetine sunmak üzere kendi belediyelerinde çok amaçlı kullanılmak üzere bir araç dizayn edip ilçemize hediye etmişlerdir. Duyarlılıklarından dolayı bütün Hilvan halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin " İnsanlar arasında kardeşlik bağlarının olduğu gibi şehirlerimiz de canlı organizmalar gibi birbirleriyle irtibat kurma durumundalar. Sayın Başbakanımızın göreve başlamasından bu yana kardeş belediyecilik ülkemizde büyük ilgi gördü" dedi.

Aynı zamanda Doğu Avrupa Belediyeler Birliği Başkanı da olan Özgen Keskin " Ben aynı zamanda 9500 üye belediyesi olan Doğu Avrupa Belediyeler Birliği Başkanıyım. Bu birliktelikler şehirlerarasında ve belediyeler arasında kardeşlik bağlarını geliştirmek ve birliktelik amacını gütmektedirler. Çeşitli belediyelerimizde farklı projeler olabilir. Bu amaçla karşılıklı olarak diğer belediyelerin projelerden, sosyal ve kültürel deneyimlerden yararlanmak gerekir. Bu tür paylaşımlar oldukça sözde değil özde olunca bu kardeşlik belediyeleri daha verimli olur" dedi.

Konuk Belediye başkanı yapılan açılış töreninin ardından Hilvan Belediyesinin yaptığı çalışmalar ile ilgili ilçede bir takım incelemelerde bulundular.