Vekiller Halkla Birlikte İftar Açtı

Hilvan Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl tekrarlana geleneksel iftar yemeğinin son günlerinde Şanlıurfa Milletvekillerini ağırladı.

İftara, Şanlıurfa AK Parti Milletvekillerinden M.Kasım Gülpınar. A.Emin Önen,,Abdülkerim Gök ve Mahmut Kaçar  ile birlikte Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile çok sayıda parti yönetici katıldı.

Mübarek Ramazan ayının son günlerinde Hilvanlılarla bir araya gelen milletvekilleri iftar açmadan önce, ilçe esnafını ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundular. İlçe esnafı ve halkıyla sohbet eden vekiller vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiler. İlçede birtakım eksikliklerin var olduğunu ancak çözümün çok yakın olduğunu ifade eden vekiller, ilçedeki en büyük sorun içme suyuydu ve onun da çözüme yönelik çalışmaları başlamış durumdadır.

İlçeyi gezen vekiller ilçede olumlu yönde değişim açılımlarına şahit olduklarını ve bu yönde başarılı çalışmalarını sürdüren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür edip övgüler yağdırdılar.

Geleneksel iftar yemeğinin verildiği 100. Yıl Meydanı Atatürk Parkına geçen vekiller iftar açmak için gelen vatandaşlara belediye başkanı ile birlikte yemek dağıttılar. Her gün yaklaşık 300 kişiye verilen iftar yemeğine belediye başkanının daveti üzerine mahalle ve köy muhtarları da katıldı. Muhtarlar davet edildikleri iftar sofralarında hem iftar açıp hem de sorunlarını vekillere bildirip bu konuda destek istediler. Milletvekilleri kendilerine bildirilen sorunların başında tarımsal sulama olduğunu ve bunun en kısa zamanda çözüme kavuşacağını dile getirdi.

İftar sonrasında yüzlerce kişilik kalabalığa seslenen vekiller Hilvan'ın örnek ilçe olma yolunda çok önemli mesafe aldığını belirterek " Şanlıurfa ilçeleri arasında gerek sosyal ve yardımlaşma konusunda olsun ve gerekse de belediyecilik anlamında olsun en çok faaliyet gösteren ve adını duyuran ilçe Hilvan'dır. Çünkü belediye başkanımız gerçek anlamda ilçeye belediyecilik kültürünü yerleştirmiş ve hizmet konusunda büyük bir azimle çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Ankara'ya en sık gelen belediye başkanlarından birisi de Hilvan Belediye Başkanıdır diye vekiller " Sayın başkanımız Ankara'ya en sık gelen başkanlar arasındadır. Her geldiğinde mutlaka milletvekillerine uğrar ve ilçesine daha fazla hizmet götürebilme ve sorunları çözüm noktasına getirmek için en fazla proje üreten bir başkanımız var. Dürüstlüğünü ve çalışkanlığını takdir ediyoruz"

Hilvan'da iftar yemeğine katılan AK partili Şanlıurfa milletvekilleri Hilvanlılara özellikle birlik ve beraberlik mesajını verdiler. Komşu ülkelerde yaşanılanları örnek veren milletvekilleri, Türkiye'de huzuru, birlik ve beraberliği, kardeşliği bozmak isteyenler olabilir. Biz bu istikrarımızdan asla taviz vermeyelim. Bugün burada hep beraber aynı sofrada aynı yemeği paylaşıp aynı dilde ve aynı inançla dua ediyoruz. Bunun değerini iyi bilmemiz lazımdır.

Hilvan Belediyesinin geleneksel iftar yemeğine katılan vekiller belediye başkanı Aslan Ali Bayık'a ilçeler arasında ilk ve tek iftar veren belediye olduğu için teşekkür ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.