İçme Suyu Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Hilvan ilçesinin en büyük sorunu olan içme suyu sorununun köklü çözüm projesine kavuşmasının ardından başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

22 bin Nüfuslu ilçede içme suyunun yetersiz olması nedeniyle özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirten Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, çalışmalarla ilgili olarak " Hilvan 22.000 nüfusa sahip bir ilçedir. Ancak içme suyu nüfusa yetecek durumda değil. Yaklaşık olarak bundan 50 yıl önce ilçenin nüfusu 50 bin iken ihtiyaç duyulan ölçüde şebekeler döşenmiş. Sonraki yıllarda gelişen mahalleler olunca ve nüfus büyüyünce gerektiği kadar altyapı çalışmaları olmamıştır. Yapılanlar da imara uygun olmayıp uygunsuz bir şekilde yapılmıştır" dedi.

50 Yıllık Proje Hazırlandı

Hilvan'ın içme suyu sorununun çözülmesi için, başta altyapının yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Bayık" İçme suyu sorunu artık bitiyor, çünkü alt yapı yenileme çalışmalarımız Mart ayından bu yana başlamıştır. Şimdiye kadar 3 mahallemizde şebeke yenileme çalışmaları bitti. Eski şebeke yerine yeni şebeke döşendi. Bunlarla birlikte Hilvan'ın en yüksek rakım noktasına sahip Kaplan Tepesinde 3000 tonluk su deposunun inşaatına başlıyoruz. Böylece proje bitiminde sular kendi cazibesiyle 7. kata kadar çıkabilecek. Hilvan için tarihi proje olan içme suyu projesi önümüzdeki 50 yıl için bile ihtiyacı karşılayabilecek kapasitede. Nüfus oranımız 60 bin bile olsa yetecek kadar suyumuz ve alt yapımız olacak.