Vali Güvenç, Cami Açılışını Gerçekleştirdi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan'ın Ağılmus ( Kopuz) köyünde hayırsevelerce yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Hilvan'ın Ağılmus (Kopuz) Köyü'nde, 6 ayda yapımı tamamlanan 200 kişilik caminin açılış törenine katıldı. Tekbirler eşliğinde düzenlenen törende Vali Güvenç ve beraberindekiler İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun okuduğu duaya eşlik etti. Törende konuşan Vali Güvenç, birçok ülkenin sıkıntılı olduğu bir dönemde Türkiye'nin milletine hizmet ettiğini belirterek, "Etrafımızda ateş yanıyor. Yanı başımızda devletler halkını bombalıyor. Devletler iflas ediyor, ekonomiler batıyor. Allah'a çok şükür, tarihin bu döneminde Türkiye'de milli irade halkıyla buluşmuş, bütünleşmiş bir vaziyettedir. Devlet milletine hizmettir. Milletin her türlü milli ve manevi meselelerine sahip çıkmak gerekiyor. Bu anlayış ile köylerine cami kazandıran Ağılmus köylülerini kutluyorum" dedi.Açılış töreninin ardından Vali Güvenç ve beraberindekiler yapımı tamamlanan camiyi dolaşıp, namaz kıldı.

Aynı zamanda Adana Vali Yardımcısı olan Mehmet Ali Özkan'ın doğup büyüdüğü köy olan Ağılmus Köyü'ndeki Fatıma-i Zehra Camii'nin açılışına Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun,  İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, daire amirleri ile Ağılmus Köyü sakinleri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, yeni yapılan cami ve müştemilatı hakkında bilgi vererek, açılışa katılan Vali Güvenç ve beraberindekilere teşekkür etti.  Caminin imarında bütün köylülerin büyük bir özveri ile çalıştığını anlatan Mehmet Ali Özkan, yapılan camii ve beraberindeki tesislerle birlikte köylerinin çehresinin değişeceğini söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, tesisi köylülerin, çoluk çocuğuna dinini, diyanetini, ahlakı, milli değerleri öğretmek amacıyla yaptığını söyleyerek, "Böyle güzel bir eserin ortaya çıkmasına katkı sağladığı için Ağılmusluları kutluyorum. Güzel bir evlat yetiştirmişsiniz: Mehmet Ali Özkan. Bizim meslektaşımız. Adana'da hizmet ediyor, etmeye devam edecek. Aile olarak, köylüler olarak ve kaymakamlığımızın da desteğiyle böyle bir eser ortaya çıktı. Hep söylüyorum çoluk çocuğumuza bu güzel eserlerimizi göstermemiz lazım. Çalışan, çabalayan, üreten, öğreten, iş sahibi, okul sahibi; güzel insanları örnek göstermemiz lazım. Bu memleketin ihtiyacı çalışmaktan, inancına sahip çıkmaktan geçiyor. Bu memleketin kurtuluşu hoşgörüden, kardeşlikten, barıştan geçiyor. Hilvan'ımız da bu konuda güzel bir örnektir. Belediye başkanı, il başkanı, vali muavini çıkartıyor. Çok güzel insanlar yetiştiriyor. Bunlarla gurur duyuyoruz. Bu örnekler çoğaldıkça bilesiniz ki memlekette huzur, zenginlik, hoşgörü artacak. Çocuk çoluğumuz cahil kalmayacak, inancına sahip çıkacak ve bu ülkeyi inşallah hep beraber dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getireceğiz" dedi.

Hafta içi hafta sonu, gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Vali Güvenç, bu çalışmaların sonucunda, memleketin parasının bereketlenip, imkânlarının artığını söyledi. Türkiye'nin yolunun açık ve aydınlık olduğunu ifade eden Vali Güvenç, "Her alanda yatırım yapıyoruz. Köy yoluna, eğitime, dini tesislere yatırım yapıyoruz. Şehirlerimizi daha yaşanılır hale getirmeye çalışıyoruz. İnanılmaz bir gayret içerisindeyiz. Sizlerin iradesi, duası da bu işin lokomotifidir. Sizlerin iradesi, duası olmazsa; sizlerin gayreti olmazsa, son 10 yılda Türkiye bu kadar değişime uğramazdı" şeklinde konuştu.

Caminin yapılmasında emek veren herkese teşekkür eden Vali Güvenç'in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu da bir konuşma yaptı. Tahiroğlu camilerin önemini anlattıktan sonra caminin açılışı öncesi dua ve Kur'an-ı Kerim okudu. Okunan duaların ardından caminin açılışı yapıldı.