Gürgür, Cazibe Merkezi Olacak

Hilvan ilçesine bağlı Gürgür köyü cazibe merkezine dönüştürülecek.

Güneydoğu Anadolu Projesi Atatürk Barajı gelmeden önce bölgedeki en güzel doğal alan olan Gürgür köyü, baraj sularına gömülünce Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesi ile GAP idaresi başkanlığı iş ortaklığı yürütülen cazibe merkezi projesi ile yeniden hayat bulacak.

Proje hakkında bilgi veren Hilvan kaymakamı Uğur Sezer " Bu proje kaymakamlığımız tarafından organize edilmekte ve yürütülmektedir. Kaymakamlığımızca bu bölgede baraj kenarında olan Hilvan ilçemizde cazibe merkezi olacak herhangi bir mesire alanı ve dinlenme tesisinin olmayışı bizim turizm açısından büyük bir eksikliğimiz. Bu nedenle göreve başladığımızda bu projeyi hayata geçirerek hem Hilvan için hem de Urfa için güzel bir cazibe merkezi olacak. Gürgür Köyü mesirelik alan ve ağaçlandırma erozyon kontrolü ile başlatmış bulunmaktayız. 150 dönümlük bir alanda uyguladığımız projenin 30 dönümlük alanı mesirelik alan olarak kullanılacak. Geri kalan kısmı da değişik türdeki ağaçlarla yeşillendirilecektir. Projenin ilerleyen safhalarında da yüzme havuzları ve duba restoranlar, otopark gibi düzenlemelerle büyük bir alan oluşturarak Hilvan ilçemize güzel bir tesis alanı kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Her Türlü Desteğe Hazırız

Yapılan çalışmaları Kaymakam Uğur Sezer ve teknik ekiple birlikte inceleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık konuyla ilgili olarak projeye maddi manevi ve teknik destek verdiklerini ve bundan sonrada aynı desteği sürdüreceklerini ifade etti.

Bayık " Hilvan'da Atatürk Barajı yapılmadan önce her hafta sonu Urfa ve çevre ilçelerden vatandaşlarımız gelip piknik yapar dinlenir ve zaman zaman balık avlarlardı. Fakat barajın gelmesiyle beraber bu tarihi güzellik bu tarihi güzellik yok oldu. Şuanda ilçe kaymakamımız bu projeyle cazibe merkezi oluşturarak bu güzelliği yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Biz de Hilvan belediyesi olarak bu konuda teknik, maddi ve manevi desteği sağlıyoruz. Bu konuda belediyenin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız. Çalışmalarından dolayı, Sayın valimize, GAP idaresi başkanlığına ve ilçe kaymakamımıza ilçemize verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan her şey Hilvan ve Hilvan'ın güzelliği içindir.  Belediye olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi doğal ve tarihi turistik alanların yeniden kazandırılması için her konuda destek vermeye hazırız" dedi.