Bakan ÇELİK: Hilvan'ın Alt Yapı Sorunu Bitiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün Hilvan ve köylerinde bir takım incelemelerde bulundu.

İlk önce örnek köy seçilen Ovacık Köyüne giden Bakan Çelik, Ovacık köyünde alt ve üst yapısıyla tümünden değişen köyde incelemelerde bulundu. Köyde Bakan Çelik'i Genel Sekreter Uğur Hatip Oğlu, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, partililer ve kalabalık köylüler tarafından karşılandı. Köy girişinde kendisini çiçek ve bayraklarla bekleyen çocuklarla kısa bir süre sohbet eden Faruk Çelik ardından köy meydanında toplanan köylülere hitap etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik " Şanlıurfa'nın içini, ilçelerini, belde ve köylerini gezdik. Bu gezilerde sizlerin yanınıza Ovacık köyüne de geldim. Ama o zaman nüfusunuz kalabalık ve köyünüzün kalabalık olmasına rağmen ümitlerimiz kırıktı, geleceğe ümitle bakamıyordunuz. Ama yeteri kadar hizmet alamamanın burukluğu içindeydiniz. Ben o zaman sizlere demiştim ki; bizler hizmet ekibiyiz, hizmet kadrosuyuz. Buraya laf üretmeye gelmedik, sizi kandırmaya gelmedik. Şanlıurfalılara hizmet için geldik dedim ve bugün çok şükür beraberi" dedi.

Sigara Kâğıdıyla Siyaset Yapmıyoruz

Konuşmasında Şanlıurfa'nın tüm bürokratlarıyla Ovacık'ta olduğunu söyleyen Bakan Faruk Çelik " Siyaset ve politikayı ikiye ayırmanızı istiyorum. Politikacı söyler gider. Sigara paketine yazar ve sigarası bitince yazdıklarıyla birlikte sigara paketini çöpe atar gider. Ama siyasetçi sözünün eridir. Söyler yapar ve sonrasında milletle yüz yüze gelip alnı açık bir şekilde karşılarında durur.

Ovacık Örnek Köy

Hilvan'a bağlı Ovacık köyünü örnek köy olarak seçtik. Örnek köy demek " kanalizasyonu olan, alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış olan ve çamurdan kurtulan köy demektir. Herkes Şanlıurfa'ya gelecek, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Bakanıyla, milletvekiliyle herkes gelecek. Artık Şanlıurfa Ankara'ya değil, Ankara Şanlıurfa'ya gelecek" dedi. Çelik daha sonra çocuklara oyuncak dağıttı. Oyuncak dağıtımında izdiham yaşandı.

Ovacıkta yapımı devam eden alt ve üst yapı çalışmalarını inceleyen Faruk Çelik ardından Hilvan ilçesine geçti. Burada ilk durağı Hilvan Belediye Olan Faruk Çelik'i belediye başkanı Aslan Ali Bayık karşıladı. Belediyede bir süre basına kapalı görüşen Çelik, daha sonra içme suyu şebekesinin değişim çalışmalarını yerinde izledi. Çelik burada başlatılan çalışmalarla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Hilvan'ın öteden beri 30 yıla aşkındır içme suyunda ve şebekesinde ciddi sorunlar var. Bunların yenilenmesiyle ilgili ihaleler tamamlanmış ve gerekli çalışmalar başlatılmış durumda. 120 Kilometrelik bir hat yeninde döşenecek ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir suyla buluşması söz konusu olacaktır. Yaklaşık 6 trilyonluk bir yatırım 8 aylık bir sürede tamamlanacak. Ardından 1 ay içinde yapılacak kanalizasyon ihalesi tamamlandıktan sonra Hilvan'ın alt yapısı güzel bir şekilde bitmiş olacak. Diğer ihtiyaçlar için de kaymakam ve belediye başkanımızla birlikte çalışmaları devam ettiriyoruz. İnşallah alt yapı ve üst yapı konusundaki sıkıntılar en ısa sürede sona erecektir"dedi.