Hilvan’da salgın ile mücadele çalışmaları devam ediyor

Hilvan Belediyesi Coronavirüs ile mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan Coronavirüs (Covid-19) salgını insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan ve Türkiye’de de etkisini göstermeye devam eden salgına karşı Hilvan Belediyesi tedbirleri arttırdı.

İlçe’nin bütün noktalarında devam eden dezenfekte çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Pandemi ile mücadelemizi titizlikle sürdürmekteyiz. Özellikle son zamanlarda merkez ve kırsal mahallerde birkaç kişinin Coronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine ekiplerimiz ilgili mahalle ve binalarda tedbir amaçlı dezenfekte çalışması başlattı. Hijyen çalışmalarımız sadece vaka tespit edilen alanlarla sınırlı değil, halkın ortak kullanım alanları olan Aile Sağlığı Merkezleri, ATM’ler ve Kamuya açık alanlarda aralıksız devam etti. Normal bir hayat ve vaka sayısındaki artışı düşürmek için işletme sahipleri ve vatandaşlarımızın maske kullanmaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. Salgının yayılım hızını kontrol altında alana kadar mücadelemiz devam edecek’ ifadelerine yer verdi.