Berber ve kuaförler denetim altında

Covid-19 nedeniyle uzun zamandır kapalı kalan berber ve kuaför ile güzellik salonları bugün itibarı ile belirli saatler arasında hizmet vermeye başladı.

Salgının önüne geçmek amacıyla kapalı tutulan ve temasın yoğun olduğu berber ve kuaför salonları, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı ilgili genelgeye göre belirli kriterlerin uygulanacağı şartlar altında yeniden açıldı. Bakanlık tarafından belirlenen kriterlerin yer aldığı genelgeyi zabıtalar ilgili işyerlerine tebliğ ederek uyarıda bulundu.

Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kuaför salonlarına giderek,  işyerlerinin belirlenen saatler içerisinde açılıp kapanmasını, işletmecilerin müşterileri randevu sistemiyle ve belirlenen sosyal mesafenin korunması kaydı ile müşteriyi alacağını, traş esnasında bulaşma riski olan ustura, fırçaların kullanılmamasını, aynı şekilde tek kullanımlık havlu veya kişiye özel havlu ve önlük kullanılması konusunda uyarıda bulundu.