Hilvan’da Larva ile mücadele devam ediyor

Hilvan Belediyesi sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Covid-19 ile yoğun bir mücadele süreci gösteren Hilvan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemi olan bahar ayının gelmesiyle birlikte larva’ların üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına devam etti.

Vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için programlı bir şekilde ilaçlama çalışmalarına devam edeceğinin mesajını veren Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ‘İlçemizde oluşabilecek sivrisinek ve karasineklerin önüne geçmek için larva’ların üreme noktaları olan mazgallar, bataklıklar, su birikintileri, logarlar, çöp alanları, çöp konteynırları, hayvan barınakları ve gübreliklerin bulunduğu alanları etkin bir şekilde ilaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek ve ilçemizin yaşam standartlarını yükseltmek için ilaçlama çalışmalarımız merkez ve kırsal kesimlerde ara vermeden devam edecek’ ifadelerine yer verdi.