Hilvan Belediyesi  karantinaya alınan mahallede önlemleri arttırdı

Hilvan Belediyesi karantinaya alınan mahallede önlemleri arttırdı

Coronavirüs salgınından dolayı karantinaya alınan Hilvan’ın Kırsal Ovacık Mahallesinde önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

Ortaya çıktığı günden beri birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan Coronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları her geçen gün artıyor. Salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçenin bütün alanlarında dezenfekte çalışmalarını hızlandıran Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Coronavirüs vakalarının ortaya çıktığı Hilvan’ın Kırsal Ovacık Mahallesinde dezenfekte çalışmalarının ardından vatandaşlara maske ve eldiven dağıttı.

Giriş ve çıkış noktaları jandarma tarafından kapatılan Ovacık Kırsal Mahallesinde az sayıda tespit edilen pozitif vakaya rastlanması ile birlikte önlemleri arttıran Hilvan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü devam eden çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulunarak ‘Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmalarımız 7 gün 27 saat devam etmekte. Ovacık Kırsal Mahallemizde Covid-19 vakalarının görülmesiyle birlikte mahallenin bütün cadde ve sokaklarında yaptığımız hijyen çalışmalarından sonra vatandaşlara maske ve eldiven dağıtarak virüsten korunmaları için gerekli uyarılarda bulunduk. Evlerinden çıkamayan vatandaşlar ihtiyaçları olması durumunda Belediyemizi arayabilirler. Virüsün yayılmasını engellemek için halkımızdan ricamız zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve bireysel hijyen kurallarına uymalarıdır’  ifadelerine yer verdi.