Hilvan’da Larva ile mücadele çalışmaları

Hilvan Belediyesi hastalık taşıyıcı ve bulaştırıcı canlılar olan sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemlerinin gelmesiyle Larva’ların üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkez ve kırsal mahallelerde yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili Hilvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘Vatandaşlarımızın   sağlığını dikkate almak ve yaz aylarında oluşacak sinek sorununu ortadan kaldırmak için  her yıl olduğu gibi bu yılda düzenli olarak yaptığımız çalışmalar kapsamında kirli su kanallarının derelere aktığı noktalar, fosseptikler, mazgallar, logarlar, su birikintileri, çöplük alanları ve çöp konteynerlerini  etkin bir şekilde ilaçlıyoruz. Larva ile mücadele çalışmalarımız programlı bir şekilde devam edecek’ ifadelerine yer verildi.