Hilvan'a 'Doğal Gaz' müjdesi

Hilvan için hazırlanan bazı projelerin takibi ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara'da bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan için  'Doğal Gaz' projesinin 2020 programına alındığını müjdeledi.

Yeni yaşam alanlarının giderek artması ve bu yönde yapılaşmaların oluştuğu Hilvan İlçesi'nde, doğal gazın temel ihtiyaç haline geldiğini belirten Bayık, vatandaşların talebini projeleştirdiğini ve işin en yakın takipçileri olduğunu belirtti.

Geliştirilen projenin hayata geçmesi amacıyla Ankara'da bir takım temaslarda bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bu kapsamda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Doğal Gaz Piyasası Daire Başkanı Hüseyin Daşdemir ile görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından Hilvan'ın 'Doğal Gaz Projesi' nin 2020 yılı çalışma programına alındığı müjdeleyen Bayık " İlçemiz her geçen gün ciddi bir yapılaşma ve şehirleşme yolunda önemli yol kat etmektedir. 31 Mart Genel Mahalli Seçimleri öncesinde Hilvanlı hemşerilerimize doğal gaz getireceğimizi vaat etmiştik. Bugün, vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilileri yaptığımız görüşmeler neticesinde, ilçemizin doğal gaz ihtiyacını karşılama amacıyla yapılacak çalışmalar 2020 yılı programı içine alındığını tüm hemşerilerime müjdeliyorum. Şimdiden Hilvan ve Hilvan'da yaşayan herkes için hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.