Başkan Bayık'tan 30 Ağustos mesajı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yayımladığı mesajında Türk tarihine değinen Bayık, şu ifadelere yer verdi;

'Yüzyılları aşan ve zaferleriyle gurur duyduğumuz tarihimizin en şanlı zaferi olan "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" tarih boyunca dostun onurunda, düşmanın da korkularında var olacaktır. 97 yıl evvel emperyalist devletlerce kuşatılmış kutsal topraklarımızı ve bu topraklar üzerinde yaşayan tüm halkların özgürlüğü için 'Ya ölüm Ya İstiklal' diyerek Anadolu'yu ebedileştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bu asil topraklara göz koymuş emperyalist güçler ve onlara uşaklık edenler, zaman zaman içlerindeki ihanet zehrini akıtmaya kalkılmışlarsa da bu aziz milletin imanı, inancı ve feraseti; her şeyden önemli büyük lideri sayesinde yeniden tarih yazmayı başarabilmiştir. Bu vatan için tarih yazarken toprağa düşenleri her daim rahmetle, ve minnetle yad edeceğiz' dedi.