Hilvan'da Yaz Kuran Kursu Devam Ediyor

Sosyal Belediyecilik projeleri kapsamında Hilvan Belediyesi bünyesinde birçok dalda mesleki eğitim verilen Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi ile Bilgi Evi'nde kız çocuğu ve yetişkin bayan olmak üzere yüzden fazla kişiye Kuran kursu veriliyor. Yaz Okulu kursuna katılan çocuk ve yetişkin bayanlar, Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyor.

Hafta içi her gün yaklaşık iki yüz kişiye eğitim verdiğini belirten kuran kursu eğitmeni Ayşe Demirsu 'Yaz Okulu eğitimleri kapsamında verdiğimiz kuran kursuna katılım oldukça fazla. Kurslarımızda Kuran-ı Kerim eğitimi ile birlikte  temizlik, namaz, oruç, haccı ve zekatı öğretmeye kadar dersimiz olmakla birlikte öğrencilerimiz dini bilgileri çeşitli sosyal aktivitelerle pekiştirme fırsatı buluyor. Saygı, sevgi, hoşgörü ve topluma faydalı birer birey olmanın temelinde dini eğitim var diyen Demirsu bize bu imkanı sağlayan Hilvan Belediye Başkanı Sayın Aslan Ali Bayık'a teşekkür ederiz' dedi.