Hilvan Belediyesi yoksul aileye yardım elini uzattı

Hilvan Belediyesi, ilçeye bağlı Mantarlı kırsal mahallesinde 35 metrekarelik barakada yaşayan 8 kişilik aileye yardım eli uzattı.

Maddi durumu yetersiz Sayan ailesinin, banyo, mutfak ve yatak odası olarak kullandığı tek gözlü barakada yaşadığını gören bir öğretmen grubu, aileyi fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşması üzerine, Hilvan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın talimatıyla harekete geçti. Ailenin yaşadığı Mantarlı Mahallesi’ne giden Hilvan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Akşahin ve belediye başkanının eşi Fatma Bayık, Sayan ailesine gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Aile reisi Ömer Sayan’ın yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışan 8 kişilik ailenin ihtiyaç ve eksikliklerini gidermek için elimizden geleni yapacağız diyen Başkan Yardımcısı Mahmut Akşahin, şimdilik acil ihtiyaçları olan gıda, kışlık giyim ve ailenin okuyan öğrencileri için kırtasiye yardımında bulunduk. Aile ile görüşüp diğer ihtiyaçlarını tespit ettik. Belediye olarak en kısa zamanda geri kalan ihtiyaçlarını karşılama gayretinde olacağız’ dedi.

Evin hanımı Seyran Sayan, yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek, hayırseverlerin yardımıyla geçinmeye çalışıyoruz. Gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunan Hilvan Belediyesi’ne ve belediye başkanından Allah razı olsun diyerek teşekkür etti.