50 Yıllık Evlilikten Sonra Resmi Nikah Kıydılar

50 yıldan sonra nikah masasında evet dediler.

Hilvan'da eşi Asiye İri (70) ile 50 yıldır imam nikâhlı olarak yaşayan İsmet İssi (73) 11 çocuk ve 42 torun sahibi olduktan sonra eşiyle nikah masasına oturdu.

Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesinde yaşayan ve şimdiye kadar geçimini çobanlık yaparak sağlayan İsmet İssi ile imam nikâhlı eşi Asiye İri'nin imdadına mahalle muhtarı yetişti.

Mahalle Muhtarı Yardım Etti

Siverek'in Söylemez köyü nüfusuna kayıtlı İsmet İssi, uzun zaman önce Hilvan'a taşınıp köylerde çobanlık yapmaya başladı. Çobanlık yaptığı için de sürekli yer değiştirmek zorunda kalan İsmet İssi, çobanlığı bıraktıktan sonra Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesine yerleşti.

Adres tespiti için ev ziyaretine giden Bahçelievler Mahalle muhtarı Lütfü Çiftyürek, 50 yıldır imam nikâhıyla evliliklerini sürdüren İsmet İssi ile Asiye İri'nin imam nikâhlı olduğunu öğrenince çiftin resmi nikâhını kıymak için harekete geçti. Çiftin resmi nikâh için işlemlerini başlatan muhtar, ardından belediyeye başvurarak 11 çocuk ve 42 torun sahibi olan çiftin evliliklerinin resmileşmesine vesile oldu.

Resmi Nikâh Metni Kürtçe Yapıldı

Yarım asırlık gayri resmi evlilikten sonra nikâh masasına oturan İsmet İssi ve Asiye İri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a Türkçe bilmediklerini söylemeleri üzerine, belediye başkanı nikâhı kıymak için soruları Kürtçe sordu.

Her ikisinden de 'Eré" yani 'Evet' cevabını alan belediye başkanı şahitlerin huzurunda nikâhlarını kıydı. İmzalar atıldıktan sonra evlilik cüzdanını Asiye İri'ye teslim eden Bayık, çiftlere mutluluklar diledi. Belediye başkanının elinden resmi evlilik cüzdanını alan Asiye İri'nin mutluluğu gözlerinden okundu.

Oğlunun kucağında nikâha getirilen 73'lük damat İsmet issi, nikâhları kıyıldıktan sonra yeniden oğlunun kucağında evine gitti.