Yüzlerce Kişiye Aşure Dağıtıldı

Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri aşure gününe yoğun ilgi gösterildi.

Hicri takvime göre yılın birinci ayı olan ve 'haram'dan arınma manasına gelen Muharrem ayı münasebetiyle Hilvan'da Aşure Günü için etkinlik düzenlendi.

Belediye meydanında düzenlenen Aşure Günü için açılan stantlarda yüzlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Şanlıurfa vali yardımcısı Hilvan eski kaymakamı Uğur Sezer'in de katıldığı Aşure Günü'ne Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, belediye bakanı Aslan Ali Bayık, AK Parti ilçe başkanı Hanif Düzme,STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Aşurenin dağıtıldığı anlar teneffüs saatine denk gelince, öğrencileri de Aşure almak için birbirleriyle yarıştı.

Vatandaşlara Aşure dağıtan Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay "Manevi değerinin dışında insanların bir araya gelip birlik beraberlik içinde kaynaşmasını sağlamak amacıyla Aşure Günü düzenledik. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daim olur" dedi.

Düzenlenen Aşure Günü'nde konuşan belediye başkanı Aslan Ali Bayık " Aşure Günü inancımıza göre büyük bir önem ifade etmektedir. Bu vesileyle vatandaşlarımızla ve hemşerilerimizle bir araya geldik. İnşallah huzur içinde birlik ve beraberliğimiz devam eder" dedi.