Hilvanlı Gençler Yüzme Havuzuna Kavuştu

Hilvanlı Gençler Havuzun Tadını Çıkardı

2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından açılışı yapılan ancak su sıkıntısı nedeniyle bir türlü faaliyete girmeyen yarı olimpik yüzme havuzu hizmete girdi.

Şanlıurfa'nın 5 ilçesinde yapılan yüzme havuzlarından bir tanesi de Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapılmıştı.

Geçtiğimiz yıl, açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat çelik tarafından yapılan yarı olimpik yüzme havuzu su sıkıntısı nedeniyle neredeyse atıl ve kullanılamaz duruma gelmişti.

Bu yıl yaz sezonu içinde Gençlik ve Spor il müdürlüğünden devralınan yüzme havuzu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ve Hilvan Belediyesinin işbirliği ile yeniden elden geçirildi. Gerekli bakımı yapılan yüzme havuzunun içi temiz sularla doldurulup çevre düzenlemesi yeniden yapıldı.

Havuz kenarına konulan şezlonglarda dinlenip güneşlenen gençler kendi ilçelerinde yüzme havuzuna kavuşmanın tadını çıkartıyor.

Hilvan'da şimdiye kadar yüzme havuzunun olmaması nedeniyle Şanlıurfa'ya ve havuzu bulunan diğer ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hilvanlı gençler, havuzun yapılmasına sevindiklerini kaydettiler.

Kavurucu yaz sıcağında suyun tadını çıkarıp yüzen ve eğlenen gençler emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yüzme havuzunun yeniden kazandırılmasıyla ilgili olarak çalışmaları yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Hilvan Koordinatörü Fuat Baylan, yüzmek için gelenlere sık sık uyarılarda bulunarak dikkatli olmaları konusunda uyardı.

600 ton su kapasiteli olan yarım olimpik yüzme havuzu, 1.60 ve 2.20 metre derinlik olmak üzere iki kademeden oluşuyor.