Belediyeden Muhtarlara Merkezi Çalışma Ofisi‏

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bir ilki daha gerçekleştirdi. Bayık ilçede hizmet eden 4 merkez mahalle muhtarlarını bir araya getirmek için mini semt pazarının üstüne muhtar evlerini inşa etti.

Beş bölümden oluşan muhtar evlerinin dışında zabıta kontrol noktası da oluşturan Bayık, konuya ilişkin şöyle konuştu. " Bilindiği üzere, ilçemizde beş mahalle bulunmaktadır. Bunların dördü merkezi sayılacak konumdadır. Vatandaşlarımızın, esnafımızın muhtarlara daha çabuk ulaşabilmesi için daha önce inşa ettiğimiz mini semt pazarının üzerine merkez mahalle muhtarlıklarına ofis inşa ettik. Karacurun, Yeni Mahalle, Bahçelievler ve Bağlar muhtarlıkları bir arada ama farklı ofislerde hizmet verecekler" dedi.

Muhtarların gelirlerinin az olması nedeniyle kendi mahalle çevrelerinde büro amacıyla kiraladıkları yerlerin kiralarının yüksek olmasından yakınan muhtarlara yardımcı olmak amacıyla muhtar evlerini inşa ettiklerini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık "Muhtarlarımız, yaptıkları işlemlere karşılık fazla bir gelir elde edemiyorlardı. Bu sebeple kazanımları giderlerini karşılamıyordu. Mağduriyetlerini gidermek amacıyla ve işlemlerin zaman kaybına uğramaması için merkezi bir nokta olan mini semt pazarımızın üzerine inşa ettiğimiz ofislerinde hizmet edeceklerdir. Hem muhtarlarımıza hem de Hilvan Halkına hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

ayık, İnşaat kısmının büyük bir bölümü biten muhtar evleri kısa bir sürede hizmet gireceğini açıkladı.