Bölge Cezaevi İçin Görüşmeler Devam Ediyor

Geçtiğimiz yılın ortalarında GAP Havaalanı yakınlarında yapılması ön görülen 5 bin kişi kapasiteli bölge cezaevinin yapımı Havaalanının EKO sistemine zarar verebileceği gerekçesiyle askıya alındı.

Bölge için ve özellikle Hilvan için büyük bir iş potansiyel değeri taşıyan Bölge Cezaevi projesinin yeniden programa alınıp Hilvan'da yapılması için Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Ak Parti Hilvan ilçe Başkanı Hanif Düzme Ankara'ya giderek DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı  Orhan Birdal ile görüştü.

Bölge cezaevinin Hilvan'da yapılması durumunda Hilvan için büyük bir avantaj sağlayacağını ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Yapılması ön görülen Bölge Cezaevi Hilvan için büyük ve tarihi bir fırsattır. 5 bin kişilik kapasiteli yapılması düşünülen cezaevi ilçe için büyük bir iş kaynağı sağlayacak. Bacasız fabrika olarak da tabir edebileceğimiz cezaevi personeli için de Hilvan'da 1500 kişilik konut yapılacak. Bu da ilçede yapılacak konutun dışında her alandaki esnafın kazanımı demektir" dedi.

Bayık "Geçtiğimiz yılın ortalarında gündeme gelen ve su ihtiyacını da Hilvan Belediyesinin karşılayacağı bölge cezaevinin yapılması için yeniden girişimlerde bulunduk. Temennimiz Hilvan için büyük bir yarar sağlayacak olan bu büyük projenin hayata geçmesini sağlamaktır" dedi.