Başkanın Mesajları

Başkandan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

'Olacaksa bir savaş, o da barış uğruna olmalıdır' diyen Bayık, mesajında şu ifadelere yer verdi.

İnsanların mutlu ve beraberce  yaşayabilmesi  için en önemli ve temel şart, barış içinde ve barışın hakim olduğu bir ortamın olmasını sağlayabilmektir.  Aksi takdirde barışın olmadığı yerde, kalkınmadan, refahtan, huzurdan ve demokrasiden bahsedilmesi mümkün değildir.

Dünya coğrafyasının değişik yerlerinde ve özellikle de Ortadoğu'da İslam coğrafyasında yaşanan savaş ve kaoslar insanlığı barıştan uzaklaştırıp büyük bir drama sürüklemektedir.

İnsanlığın can çekiştiği  bu dram sahnesini süratle sona erdirmek için dil, din, inanç ve kültür farklılığı ne olursa olsun, ortak paydanın barış  ve hoşgörü olması en temel şarttır. Her ne amaçla olursa olsun, hangi kimlik ve inanç uğruna olursa olsun farklılıkların hiçbir şekilde birbirlerine karşı şiddet dilini kullanmaması ve şiddete başvurmamaları gerekmektedir.

Eğer dünyada bir savaş olacaksa, o da barış uğruna, barışı elde etmek adına savaşmalıdır. Bunun için mücadele edilmelidir. Bedeli barış olmalıdır.

Bu vesileyle;

Bütün dünya insanlarına barışı ve kardeşliği kalıcı kılması temennisiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü  kutlu olsun dedi.