Başkanın Mesajları

BAYIK, Kandil Mesajı Yayınladı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Mevlit Kandil'i münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bayık, yayınladığı mesajında barışa ve kardeşliğe vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı.

'Özellikle son dönemlerde İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar nedeniyle Müslüman din kardeşlerimiz büyük bir trajedi içinde yaşamaktadırlar. İslam dini her zaman barışı emreden, bütün insanların birbirleri ile  barış ve huzur içinde yaşaması için yol gösteren en büyük ışık olmuştur. Bunu en büyük rehberi de Hazreti Muhammed (S.A.V)'dir. Yüce peygamberimiz insanlığın insanca yaşaması için en büyük yol göstericidir. Peygamber efendimizin bu şiarıyla hareket etmek ve onun bu sünnetini yaşamak ise bizim en büyük görevimizdir. Yaşanan insanlık dramlarını aşabilmek, yaşanan savaşlara, akan kanlara son verdirmek için O'nun yolunu takip etmek ve yaşamakla mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta İslam Alemi'nin mübarek Mevlit Kandil'ini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.' dedi.